Benodigdheden
- 200 ml melk
- 40 gram havermout (is gelijk aan ongeveer 8 eetlepels)
- 1 appel
- kaneel
- een handje rozijnen
- een paar amandelen
- appelstroop
Hoe moet het?
1. Doe de melk in een pannetje en wacht tot het begint te koken voor je de havermout erbij gooit.
2. Wanneer je de havermout erbij gegooid hebt, zet je het vuur laag, zodat het langzaam doorpruttelt. Wanneer je de havermout erbij gegooid hebt, gooi je ook de kaneel erbij (dit hangt af per persoon, zelf doe ik best veel kaneel omdat ik het erg lekker vind).
3. Roer dit mengsel af en toe goed door. Nu gaan we verder met de appel in stukjes snijden en eventueel de amandelen in kleinere stukjes.
4. Doe de helft van je appel alvast in je bakje.
5. Wanneer je havermout de gewenste dikte bereid heeft, laat je dit in je bakje over de helft van je appel vallen.
6. Nu voeg je de rest van je overige ingrediënten toe, en klaar is je heerlijke en ook gezonde bakkie havermout.
7. Persoonlijk vind ik het heerlijk om nog een kleine eetlepel appelstroop toe te voegen.
8. Eventueel kan je er nog superfoods overheen strooien, zoals chiazaad of lijnzaad.
Ik ben benieuwd wat jullie lekker vinden door de havermout! Laat het weten in de reacties!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten