zaterdag 9 augustus 2014

Recept boekweitpannenkoeken

Boekweitmeel is misschien niet bij iedereen bekend. Toch is het een zeer gezonde vervanger voor tarwemeel. Boekweit is glutenvrij en bevat veel voordelen ten opzichte van je gezondheid. Boekweit bevat namelijk relatief veel vezels. Je bent langer verzadigd na het eten van boekweitmeel. Daarnaast bevat boekweit veel mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitamine B. Wat ook leuk is, is dat boekweitmeel tegenwoordig gewoon in de supermarkt te koop is en de prijs best meevalt. Het meel is ook makkelijk te gebruiken voor verschillende recepten, bijvoorbeeld brood, muffins en natuurlijk ook pannenkoeken. Lees verder voor het recept!




Benodigdheden (voor ongeveer 6 pannenkoeken)
- 100 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 350 ml (plantaardige) melk
- snuf kaneel
- snuf zout
- iets om in te bakken: olijfolie/boter/kokosboter etc.

Hoe te maken
1. Doe in een beslagkom de 100 gram boekweitmeel en meng met de snuf zout en kaneel. 
2. Klop de eieren bij het "beslag" en meng met een mixer.
3. Wanneer het één geheel geworden is, voeg je beetje bij beetje de melk toe, tot het een glad geheel is.
4. Nu kan je beginnen met bakken! Doe je beetje boter of olie in de pan en doe een dunne laag beslag in de pan. 
5. Maak je beslag op en eetsmakelijk!





De smaak verschilt niet erg veel van normale pannenkoeken, toch proef je wel een ander smaakje, maar vies is het niet. Ik zou het zeker aanraden eens te proberen. Wat is nou leuker dan pannenkoeken op een gezondere manier naar binnen te werken? Je kan ook veel afwisselen met de toppings, zelf vind ik appelstroop een lekkere keuze. Banaan, pindakaas, nutella, aardbeien of een andere stroop doen het ook altijd goed.

Ik ben benieuwd of jullie al eens recepten met boekweit gemaakt hebben. Hoe beviel het jullie?



1 opmerking:

  1. Toevallig heb ik laatst boekweitpannenkoeken gebakken, wat heerlijk was dat! Ik ben nu wel erg benieuwd naar jouw andere ideeen met boekweit. Kijk ook voor recepten en ideeen op onze blog

    BeantwoordenVerwijderen